Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Δήλωση υπευθύνου Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης


Η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Νίκη Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για υλοποίηση της δέσμευσης περί μίσθωσης γης σε ανέργους πτυχιούχους γεωπόνους με συμβολικό μίσθωμα 5 ευρώ/στρέμμα το χρόνο και
διάρκεια μίσθωσης από 5 έως 25 έτη ανάλογα την καλλίεργεια που θα επιλέξουν κρίνεται ως ένα πρώτο θετικό βήμα.

Η Δημοκρατική Συμμαχία χαιρετίζει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, για τις οποίες από την πρώτη στιγμή είχαμε τοποθετηθεί με συγκεκριμένες προτάσεις.

Για τη Δημοκρατική Συμμαχία, η απάντηση στην κρίση μπορεί να δοθεί μέσα από τον πρωτογενή τομέα και την αγροτική ανάπτυξη, γι αυτό και πρέπει να επενδύσουμε σε αυτά.

Ωστόσο, οι εξαγγελίες, από τον ίδιο τον Υπουργό, ότι μέχρι το τέλος του 2012 θα έχουν διανεμηθεί ένα εκατομμύριο (1.000.000) στρέμματα γι αυτόν τον σκοπό, είναι ανεδαφικές και ανακριβείς, διότι δεν υπάρχουν αυτές οι εκτάσεις και αν υπάρχουν, οφείλει το υπουργείο να πει σε ποια κατάσταση βρίσκονται αυτά τα κτήματα πανελλαδικά και τι προεργασία χρειάζονται για να καλλιεργηθούν.

Η χώρα διανύει κρίσιμες ώρες και οι λογικές των μεγάλων υποσχέσεων και των ανεδαφικών λύσεων δε ξεγελούν αλλά κυρίως δεν πείθουν τους πολίτες».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου