Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Επιτέλους ένα πρότυπο οδικό δίκτυο για την Κρήτη


Ανακοίνωση του Λευτέρη Αυγενάκη, Τομεάρχη Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό δίκτυο της Κρήτης

«Η Κρήτη και
ο νομός Ηρακλείου πληρώνουν κάθε χρόνο υψηλό φόρο στην άσφαλτο, αφού κατέχουν από τα υψηλότερα ποσοστά τροχαίων στη χώρα Εκατοντάδες συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας κακοτεχνιών, αλλά και επικίνδυνων σημείων στα επαρχιακά δίκτυα της χώρας.

Πρόσφατα είχαμε εντοπίσει και καταγράψει 53 σημεία του επαρχιακού δικτύου που ευθύνονται για πολλαπλά ατυχήματα.

Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για τις στοχευμένες επεμβάσεις που προωθεί η Περιφέρεια Κρήτης στο οδικό δίκτυο του νησιού, που θα συγχρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους.

Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε όμως. Αν και στις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κρήτης, περιλαμβάνονται αρκετά από τα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου, υπάρχουν πολλά ακόμα που χρήζουν προσοχής και ενδέχεται να προκαλέσουν ατυχήματα. Ήδη από το 2010 είχαμε δώσει στην δημοσιότητα ολοκληρωμένη μελέτη για όλες τις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του νομού, η οποία βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή στην διεύθυνση: http://avgenakis.gr/pdf/Avgenakis-Life.pdf.

Η ασφάλεια των μετακινήσεων είναι πρωτεύουσας σημασίας. Η Κρήτη πρέπει να αποκτήσει ένα πρότυπο οδικό δίκτυο, που θα εξυπηρετεί τόσο τους κατοίκους, όσο και τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου