Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση Λευτέρη Αυγενάκη


Ανακοίνωση του Λευτέρη Αυγενάκη, Τομεάρχη Υποδομών, Μεταφορών και Περιβάλλοντος, για την ενδεχόμενη μεταφορά του ENISA από το Ηράκλειο στην Αθήνα

«Η έλλειψη κυβερνητικής συνέχειας, αλλά και
η απίστευτη ολιγωρία που επέδειξαν οι πρώην και ο νυν Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ, ενδέχεται να οδηγήσουν στην απώλεια της έδρας του ENISA, στο Ηράκλειο, ενώ υπάρχει πλέον σοβαρή πιθανότητα, να μεταφερθεί ο οργανισμός και εκτός Ελλάδος!

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Δικτύων (ENISA), ο μοναδικός στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει ως έδρα την Ελλάδα, βρίσκεται από το 2003 στο Ηράκλειο, καθώς αναγνωρίστηκε ο πρωτοποριακός ρόλος του ΙΤΕ του πανεπιστημίου Κρήτης, στην έρευνα και την τεχνολογία αιχμής. Παρά το γεγονός όμως, ότι εδώ και ένα χρόνο υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια να μεταφερθεί ο οργανισμός εκτός Ελλάδας, με το πρόσχημα των ελάχιστων πτήσεων από το Ηράκλειο, στο εξωτερικό, τόσο οι κύριοι Ρέππας και Ραγκούσης, όσο και κ. Βορίδης, όχι μόνο δεν προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες για να θωρακίσουν την παραμονή του ENISA στην περιφέρεια Κρήτης, αλλά φαίνεται ότι με τις αποφάσεις τους, επέτρεψαν την προσωρινή μεταφορά του στην Αθήνα, με κίνδυνο να αποφασισθεί η οριστική μετεγκατάστασή του στο εξωτερικό.

Αναμένουμε με ιδιαίτερη ανησυχία την απόφαση του Συμβουλίου των Επιτρόπων της Ε.Ε. και καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, έστω και τώρα, να ασκήσει πιέσεις, ώστε να παραμείνει η έδρα του ENISA στο Ηράκλειο της Κρήτης».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου