Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ντόρα: Η Ελλάδα δεν είναι υπό κηδεμονία



Απάντηση σε όσους διακινούν αντιευρωπαϊκά σενάρια για την Ελλάδα ή υποστηρίζουν ότι η χώρα μας βρίσκεται υπό ευρωπαϊκή κηδεμονία έστειλε και από τη Λυών η Ντόρα Μπακογιάννη.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας συνεχίζοντας τις διεθνείς παρεμβάσεις της, συμμετείχε στο ετήσιο φόρουμ της γαλλικής εφημερίδας Liberation με θέμα: «Βρίσκεται η Ελλάδα υπό ευρωπαϊκή κηδεμονία;»

«Η λογική ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό ευρωπαϊκή κηδεμονία απαξιώνει την προσπάθεια του ελληνικού λαού και υπονομεύει το μεγάλο εγχείρημα της αλλαγής», είπε με έμφαση η κα Μπακογιάννη και αντέκρουσε τους ισχυρισμούς ότι η χώρα μας βρίσκεται υπό κηδεμονία.

«Άλλωστε  θα ήταν άδικο να συνδέεται η πολιτική αδυναμία των διαφόρων κυβερνήσεων με τις δυνατότητες ενός λαού. Οι Έλληνες, λαός εργατικός και υπερήφανος, αγωνίζονται να αλλάξουν τη χώρα τους επειδή είναι και αισθάνονται αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης», συνέχισε και διαβεβαίωσε ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων συμμετέχει οικειοθελώς στην προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό της χώρας και την υιοθέτηση των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Στο πάνελ ήταν ο υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Γαλλίας Ζαν Λεονετί, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο έλληνας δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης και ένας γάλλος συνάδελφός από τη Liberation.

Στη Λυών η κα Μπακογιάννη μετέβη αεροπορικώς από τη Ρώμη όπου είχε καταφθάσει μετά τη λήξη του συνεδρίου του κόμματος των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών του οποίου η Δημοκρατική Συμμαχία έγινε και επίσημα το 56ο μέλος.

Συνάντηση με τον Ουμπέρτο Έκο

Μάλιστα το ταξίδι από την Ιταλική πρωτεύουσα προς τη Λυών είχε ξεχωριστή νότα για την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας καθώς έτυχε να συνταξιδεύει με τον Ουμπέρτο Έκο.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες συζήτησε μαζί του για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και του εξέφρασε την άποψή της ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και χρειάζεται να ληφθούν σύντομα αποφάσεις.

Όμως συζήτησαν και για πιο χαλαρά θέματα καθώς ο Ουμπέρτο Έκο εκδήλωσε το ενδιαφέρον του στη Ντόρα Μπακογιάννη για τη χώρα μας και της είπε ότι γνωρίζει την Ελλάδα από την κόρη του η οποία κάνει κάθε χρόνο διακοπές στα ελληνικά νησιά.

Επίσης της είπε ότι είναι και δική του επιθυμία να έρθει στην Ελλάδα κα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τον κάλεσε να επισκεφτεί την Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου