Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Να καταργηθεί το έκτακτο τέλος ακινήτων της ΔΕΗ, να πληρώσουν οι κατέχοντες

Να καταργήσει το
έκτακτο χαράτσι ακινήτων το οποίο οι φορολογούμενοι καταβάλουν με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, κάλεσε την κυβέρνηση Παπαδήμου η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη τύπου που έδωσε με αφορμή τον ένα χρόνο από την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Επικαλούμενη τις δηλώσεις του επικεφαλής της «ομάδας δράσης» Χορστ Ράιχενμπαχ, ότι είναι “άμεσα εισπράξιμα” οχτώ δις ευρώ, είπε ότι «είναι θέμα πολιτικής βούλησης αυτά τα 8 δισ. ευρώ να εισπραχθούν από τους Έλληνες με υψηλά εισοδήματα».
Επίσης ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά όλων των συνεδριάσεων των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «γιατί οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιες είναι οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι πολιτικοί αρχηγοί όταν στήριξαν την κυβέρνηση Παπαδήμου».
Εξέφρασε την ανησυχία της για την εκταμίευση της 6ης δόσης αποδίδοντας το πρόβλημα στα εσωκομματικά κυρίως της ΝΔ. Προειδοποίησε ότι το θέμα θα πρέπει να έχει λυθεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 9 Δεκεμβρίου.
Ζήτησε και πάλι την κατάργηση των αμοιβών των βουλευτών για τις συμμετοχή τους στις επιτροπές. Επίσης πρότεινε τη μείωση κατά 50% της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων και την απαγόρευση του δανεισμού τους από τις τράπεζες

1 σχόλιο:

  1. Ακούγεται εξαιρετικά ενδιαφέρον. Ειδικά αν δεν επωφελείται η κ.Μπακογιάννη να κάνει απλά "εύκολη πολιτική". Περιμένουμε με το "θηλυκό μυαλό" της, μια πρόταση, πως θα μπορούσαν να απαλλαγούν μισθωτοι-συνταξιούχοι απο το αβάσταχτο και άδικο μέτρο. Ποιοί είναι αυτοί που μπορούν να το επωμιστούν.
    Καιρός είναι όλοι αυτοί οι "νοικοκύρηδες" να πάρουν ένα μάθημα πολιτικής υπευθυνότητας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή