Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Στα χέρια των κομμάτων βρίσκεται πλέον η μείωση των βουλευτικών εδρών


Στα χέρια των κομμάτων βρίσκεται πλέον η μείωση των βουλευτικών εδρών
Με πρόταση νόμου η Δημοκρατική Συμμαχία ζήτησε να μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών από 300 σε 200
Στα χέρια όλων των
Βουλευτών βρίσκεται πλέον η πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συμμαχίας για τη μείωση του αριθμού των Βουλευτών από 300 σε 200. Με τη σχετική πρόταση νόμου, η Πρόεδρος του κινήματος Ντόρα Μπακογιάννη και οι Βουλευτές Λευτέρης Αυγενάκης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Γιώργος Κοντογιάννης αποδεικνύουν ότι απαιτούνται δραστικές λύσεις για την μείωση των κρατικών δαπανών, αλλά και την ουσιαστική βελτίωση της λειτουργίας του Κοινοβουλίου.
Με εντολή του Προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καλείται να συντάξει τη σχετική έκθεση επί της πρότασης νόμου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, σύμφωνα με το άρθρο 75 του Συντάγματος.
Η πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας έχει πάρει ήδη το δρόμο της προς την Ολομέλεια της Βουλής. Κόμματα, αλλά και μεμονωμένοι Βουλευτές θα κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους, αλλά και να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα.
Ήδη η Δημοκρατική Συμμαχία με πλείστες παρεμβάσεις, έχει ζητήσει δραστικό περιορισμό του πολιτικού χρήματος, όπως μείωση κατά 50% των κρατικών επιχορηγήσεων των κομμάτων, αλλά και περικοπή 50% από τους μισθούς και τις συντάξεις των βουλευτών.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι βουλευτές δεν μπορεί να είναι λιγότεροι από 200 στο σύνολο, αλλά ούτε και περισσότεροι από 300 και ο αριθμός τους ορίζεται με νόμο. Η μείωση του αριθμού των βουλευτών συνεπώς δεν θα επηρεάσει την εύρυθμη λειτουργία του κοινοβουλευτικού μας συστήματος.
Αντιθέτως θα ενισχύσει το ρόλο του κάθε Βουλευτή, συμβάλλοντας στη λειτουργία του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος, ενώ θα αποτελέσει και μέσο αποφόρτισης της κλιμακούμενης κοινωνικής έντασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου