Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Πρέπει να δοθούν ελκυστικά κίνητρα για νέες επενδύσεις

Ο Λευτέρης Αυγενάκης φέρνει το θέμα στη Βουλή
Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να έχουν πληγεί όσο ποτέ και
την ανάπτυξη να λαμβάνει αρνητικό πρόσημο, το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αφαιρεί κάθε δικαίωμα οικονομικής ενίσχυσης, αφού το ενισχυόμενο κόστος των επενδυτικών σχεδίων που υπήχθησαν στους προηγούμενους νόμους δεν μπορεί, με τις αποφάσεις πιστοποίησης της ολοκλήρωσης και έναρξης παραγωγικής λειτουργίας, να υπερβεί το κόστος που είχε ορισθεί κατά την υπαγωγή τους.
Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον αρμόδιο Υπουργό Μ. Χρυσοχοϊδη, ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος και Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, ζητά την αναπροσαρμογή του κόστους επένδυσης, αλλά και την ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων που είχαν υποβληθεί πριν την ισχύ του ν. 4013/2011.
Είναι απαραίτητο, ιδιαίτερα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, να δοθούν ελκυστικά κίνητρα για επενδύσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας, από επιχειρήσεις ανεξάρτητα μεγέθους, δίνοντας έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους ανερχόμενους κλάδους της οικονομίας. Μόνο έτσι θα επιτευχθεί αύξηση της απασχόλησης, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και προώθηση της τεχνολογικής αλλαγής και της καινοτομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου