Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ο κ. Παπουτσής θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί


Δήλωση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Χρήστου Μαρκογιαννάκη:
«Για άλλη μια φορά η Αθήνα μετράει πληγές. Και αυτή την φορά το τίμημα είναι πολύ βαρύ. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη φέρει βαρύτατη πολιτική ευθύνη και
θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί.
Τα δάκρυα όμως που χύνονται πάνω στα ερείπια –ειλικρινά ή κροκοδείλια- φοβάμαι ότι δεν θα είναι τα τελευταία. Θα επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η ασυδοσία των κουκουλοφόρων θα πρέπει:
1) Να υπάρχει διαχρονική, ομόθυμη και ξεκάθαρη καταδίκη του φαινομένου από το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας του φαινομένου. Είναι απαράδεκτο να δημιουργείται κάθε τόσο η εντύπωση ότι πολιτικά κόμματα, έχουν υπό την προστασία τους τους κουκουλοφόρους.
2) Να ενισχυθεί με αποφασιστικότητα το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο προς την κατεύθυνση αφ' ενός της ευχερέστερης ανακάλυψης των δραστών και αφ' ετέρου της αυστηρής τιμωρίας τους. Το 2009 έγινε πλήρης πρόταση από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης προς αυτή την κατεύθυνση, με ρυθμίσεις που αφορούσαν το DNA, τα δακτυλικά αποτυπώματα, την κουκούλα κ.α, που δυστυχώς ο φόβος ότι δεν θα περάσουν από την Βουλή, δεν επέτρεψε την πλήρη υιοθέτηση της, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
3) Να σταματήσει επιτέλους η τακτική της άκριτης καταδίκης της ΕΛ.ΑΣ κάθε φορά που γίνονται επεισόδια, ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας. Ασφαλώς ουδείς αρνείται ότι όταν παρατηρούνται υπερβολές ή αστοχίες στην αντιμετώπιση των εκτρόπων θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος. Όχι όμως να μεταβάλλουμε την ΕΛ.ΑΣ σε μόνιμο μαύρο πρόβατο».
Σχετική Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου