Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Παρέμβαση Λ. Αυγενάκη στη Βουλή


Η Δημοκρατική Συμμαχία δεν παρεμβαίνει μόνο αντιπολιτευτικά, αλλά ουσιαστικά με προτάσεις
Ο Λευτέρης Αυγενάκης από το Βήμα της Βουλής έδωσε λύσεις για την αποσυμφόρηση των κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται ανεπανόρθωτα
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επίκαιρης Επερώτησης που
κατέθεσε η Δημοκρατική Συμμαχία για την αναθεώρηση του Άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης επανέλαβε, μεταξύ άλλων, τις προτάσεις του Κινήματος για αποσυμφόρηση των κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης, η Δημοκρατική Συμμαχία έχει αποδείξει ότι παρεμβαίνει όχι απλά αντιπολιτευτικά, αλλά ουσιαστικά με προτάσεις και λύσεις εδαφικές.
Οι ιδιώτες που έχουν στην κατοχή τους ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου πρέπει να προστατευθούν. Δεν μπορούν απλοί πολίτες, κάτοχοι ομολόγων ελληνικού δημοσίου, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Κράτους, αγόρασαν εγγυημένα – υποτίθεται – ομόλογα, να «κουρέψουν» τις οικονομίες μίας ζωής. Πρέπει άμεσα να δοθούν λύσεις για το βραχνά των δανείων και των πιστωτικών καρτών με επιτόκια 18 και 19%.
Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει ήδη προτείνει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας που αποτελούν το 52% των χορηγηθέντων δανείων, με επιπλέον επιδότηση του επιτοκίου ύψους 2,5 μονάδων για μια πενταετία, μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με 30-40 δις ευρώ. Είναι θετικό ότι ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε μέτρα για τα στεγαστικά δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά δεν πρέπει να επικρατεί στον ελληνικό λαό η άποψη ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, καθώς χιλιάδες νοικοκυριά βρίσκονται σε ανάλογα δύσκολη θέση.
Τέλος, η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να διαπραγματευθεί σθεναρά και να απαιτήσει να μείνει ως έχει η ψηφισμένη ρύθμιση που επέτρεπε την αποπληρωμή των οφειλών επιχειρήσεων και ιδιωτών προς το δημόσιο σε 60 δόσεις και όχι σε 24 δόσεις όπως προτάθηκε από την τρόικα, ή σε 40 δόσεις όπως φημολογείται σήμερα.
ΔΕΙΤΕΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου